Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riisikeitto pekonin ja pähkinöiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat tarjoilla erilaista ja jännittävää keittoa, tässä se on.

Neljälle

  • 250 g parsakaalia
  • 2 perunaa
  • ½ purjo
  • 2 rkl voita
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 1/4 l vihanneslientä

Tarjoiluun

  • 1 dl villiriisisekoitusta
  • 140 g pekonia (1 paketti)
  • ½ dl hasselpähkinöitä
  • muutama persiljanoksa
  • ½ sipuli

Valmistusohje

1. Perkaa parsakaali ja jaa se nuppuihin. Kuori perunat ja paloittele. Puhdista purjo ja paloittele. Kuullota purjoa voissa keittokattilassa. Mausta timjamilla. Lisää parsakaali ja peruna ja kaada joukkoon vihannesliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

2. Keitä villiriisisekoitus pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa pekoni postimerkin suuruisiksi paloiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle, lisää lämpöä ja anna pekonin paistua omassa rasvassaan. Nosta pekonit valumaan talouspaperille. Paahda pähkinöitä kuivassa kuumassa paistinpannussa. Rouhi sitten karkeasti. Sekoita keskenään kypsä villiriisi, pekoni, pähkinärouhe ja persiljasilppu.

3. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Kiehauta keitto ennen tarjoilua. Tarjoile riisisekoituksen ja sipulirenkaiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto