Riisikeitto pekonin ja pähkinöiden kera

Jos haluat tarjoilla erilaista ja jännittävää keittoa, tässä se on.

Neljälle

  • 250 g parsakaalia
  • 2 perunaa
  • ½ purjo
  • 2 rkl voita
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 1/4 l vihanneslientä

Tarjoiluun

  • 1 dl villiriisisekoitusta
  • 140 g pekonia (1 paketti)
  • ½ dl hasselpähkinöitä
  • muutama persiljanoksa
  • ½ sipuli

Valmistusohje

1. Perkaa parsakaali ja jaa se nuppuihin. Kuori perunat ja paloittele. Puhdista purjo ja paloittele. Kuullota purjoa voissa keittokattilassa. Mausta timjamilla. Lisää parsakaali ja peruna ja kaada joukkoon vihannesliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

2. Keitä villiriisisekoitus pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa pekoni postimerkin suuruisiksi paloiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle, lisää lämpöä ja anna pekonin paistua omassa rasvassaan. Nosta pekonit valumaan talouspaperille. Paahda pähkinöitä kuivassa kuumassa paistinpannussa. Rouhi sitten karkeasti. Sekoita keskenään kypsä villiriisi, pekoni, pähkinärouhe ja persiljasilppu.

3. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Kiehauta keitto ennen tarjoilua. Tarjoile riisisekoituksen ja sipulirenkaiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!