Silakat ja salsa verde

silakat_

Kukkaroa hellivät Samassa liemessä -ohjelman silakat saavat uutta potkua salsa verdestä. Ohjeen mukaisia silakoita voi halstrata mökillä tai grillata uunissa.

4:lle

  • 1 kg tuoreita kokonaisia silakoita
  • 1 sitruuna
  • tuoretta timjamia, rosmariinia tai molempia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Salsa verde

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl kapriksia
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • muutama desi oliiviöljyä
  • kourallinen sileälehtistä persiljaa silputtuna
  • kourallinen basilikanlehtiä tai lipstikkaa silputtuna sekä muutama lehti koristeeksi

Valmistusohje

Perkaa silakat. Leikkaa vatsa auki saksilla ja poista sisälmykset. Huuhtele ja painele talouspaperilla kuiviksi.

Lämmitä grilli erittäin kuumaksi. Asettele silakat yhteen kerrokseen halsteriin ja mausta ne suolalla ja pippurilla sisältä ja ulkoa. Laita silakoiden päälle ja alle yrttejä. Sulje halsteri ja nosta se hiilloksen päälle. Grillaa muutama minuutti molemmilta puolilta. Silakat ovat valmiita, kun niiden nahka kuplii ja ruskistuu.

Jos teet silakoita uunissa, lämmitä uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Laita grillivastukset päälle. Laita silakat ritilälle uunin ylätasolle ja pelti niiden alle, jotta uuni ei sotkeudu. Grillaa muutama minuutti ja käännä.

Tee salsa verde. Sekoita kaikki ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimessa.

Lisää lopuksi oliiviöljy lusikalla sekoittaen, kunnes salsan koostumus on löysähkö.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.