Fenkoligratiini
Kuorrutuksen alta löytyy fenkolin lisäksi sipulia ja porkkanaa. Konstailemattoman ihana ruokalaji aina yhtä raikkaista kasviksista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 600 g fenkolia
- 1 keskikokoinen porkkana
- 2 pientä sipulia
- 2 dl kasvislientä
- timjamia
- pala laakerinlehteä
- 2 dl maitoa
- 1 tl vehnäjauhoja
- ½ dl kuohukermaa
- 1 munankeltuainen
- rasvaa vuoan voiteluun
- tuoretta timjamia koristeluun
Valmistusohje
1. Puhdista fenkoli ja kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi ja panee ne kattilaan. Lisää timjami, laakerinlehti ja kasvisliemi ja keitä kasvikset pehmeiksi. Nosta kasvisviipaleet voideltuun uunivuokaan. Säästä kasvisten keitinliemi.
2. Keitä liemi puoleen alkuperäisestä määrästä. Sekoita maito ja vehnäjauhot ja vatkaa suurus liemeen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia, kunnes se sakenee. Vatkaa kerma ja munankeltuainen. Vatkaa seos kastikkeeseen ja kaada kastike kasvisten päälle.
3. Gratinoi 275 asteessa ylälämmöllä, kunnes pinta saa kauniin värin. Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoa tuoreen leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti