Porkkanapiirakka

Suosikkijuures porkkana on monikäyttöinen. Tässä valmistamme siitä mehevän piirakan. Lisänä tarjottava rapea salaatti maistuu yhtä hyvältä kuin näyttää.

Ainekset

  • 4 annosta

Pohja

  • 2 levyä pakastevoitaikinaa tai jäähdytettyä, valmiiksi kaulittua voitaikinaa

Täyte

  • 2 porkkanaa, 200 g
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 munaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Sulata voitaikinalevyt, kauli niistä millin paksuinen levy ja vuoraa taikinalla neljä pientä annosvuokaa tai yksi iso piirakkavuoka. Vuoraa vuokien reunat alumiinifoliosuikaleella, jotta taikina ei murene paistamisen aikana vuokien pohjalle. Pistele pohja haarukalla. Esipaista 3-4 minuuttia 200 asteessa. Poista foliosuikaleet.

2. Kuori, huuhtele ja leikkaa porkkanat suikaleiksi. Keitä porkkanasuikaleita suolaripauksella maustetussa vedessä hetki ja anna jäähtyä hieman.

3. Pane porkkanasuikaleet, kerma ja munat tehosekoittimeen. Sekoita pienellä teholla. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Annostele täyte esipaistetuille piirakkapohjille. Paista 15-20 minuuttia 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!