Porkkanapiirakka
Suosikkijuures porkkana on monikäyttöinen. Tässä valmistamme siitä mehevän piirakan. Lisänä tarjottava rapea salaatti maistuu yhtä hyvältä kuin näyttää.
Ainekset
- 4 annosta
Pohja
- 2 levyä pakastevoitaikinaa tai jäähdytettyä, valmiiksi kaulittua voitaikinaa
Täyte
- 2 porkkanaa, 200 g
- 1 rkl voita tai margariinia
- 1 dl kuohukermaa
- 2 munaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Sulata voitaikinalevyt, kauli niistä millin paksuinen levy ja vuoraa taikinalla neljä pientä annosvuokaa tai yksi iso piirakkavuoka. Vuoraa vuokien reunat alumiinifoliosuikaleella, jotta taikina ei murene paistamisen aikana vuokien pohjalle. Pistele pohja haarukalla. Esipaista 3-4 minuuttia 200 asteessa. Poista foliosuikaleet.
2. Kuori, huuhtele ja leikkaa porkkanat suikaleiksi. Keitä porkkanasuikaleita suolaripauksella maustetussa vedessä hetki ja anna jäähtyä hieman.
3. Pane porkkanasuikaleet, kerma ja munat tehosekoittimeen. Sekoita pienellä teholla. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
3. Annostele täyte esipaistetuille piirakkapohjille. Paista 15-20 minuuttia 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät