Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Herkkusieniä ja taskurapumuhennosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse isoja ja kauniita herkkusieniä. Myös sienten jalat voi hyödyntää paistamalla ne sipulin kanssa ja lisäämällä täytteeseen.

Kolmelle-neljälle

  • n. 500 g herkkusienen lakkeja

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • n. 3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 pieni prk taskuravunlihaa
  • sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suolaa herkkusienen lakit sisältä kevyesti ja aseta ne uunivadille ”hattu” alaspäin.

2. Hienonna sipuli, paista se voinokareessa, kääntele mukaan ravunlihat ja sekoita. Paista kastikkeeseen voita ja jauhoja kattilassa, lisää maito, mausta ja keitä n. 10 minuuttia muhennokseksi. Lisää rapuseos.

3. Täytä hatut ja gratinoi uunissa 5-7 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Taskuravut