Hellapoliisin värikkäät grillikasvikset
Värikkäät grillikasvikset maistuvat sellaisenaan tai muun grilliruoan lisänä. Käytä vaihdellen erilaisia kasviksia ja nauti kesän väriloistosta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Grillikasvikset
- 3 porkkanaa (erivärisiä)
- 200 g ruusukaaleja
- vettä
- 1 iso punasipuli
- 1 iso keltasipuli
- 1 valkosipuli
- 1 kesäkurpitsa
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 2 rkl öljyä
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
Kastike
- 2 rkl sitruuna-avokadoöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl fariinisokeria
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Kuori ja paloittele porkkanat ja poista ruusukaaleista kantaa. Keitä niitä hetki kiehuvassa vedessä. Valuta.
Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
Irrota valkosipulinkynnet ja kuori ne.
Paloittele kesäkurpitsa. Puolita halutessasi miniluumutomaatit.
Voitele grillivuoka tai grilliparila öljyllä ja anna kuumentua.
Lisää kasvikset ja kääntele, kunnes ne hieman pehmenevät, mutta ovat vielä kauniin värisiä ja niissä on puruvastusta.
Rouhi joukkoon suolaa ja mustapippuria.
Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta kasvisten joukkoon.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka