Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin värikkäät grillikasvikset

Julkaistu 10.07.2015 12:13

Värikkäät grillikasvikset maistuvat sellaisenaan tai muun grilliruoan lisänä. Käytä vaihdellen erilaisia kasviksia ja nauti kesän väriloistosta.

Grillikasvikset

  • 3 porkkanaa (erivärisiä)
  • 200 g ruusukaaleja
  • vettä
  • 1 iso punasipuli
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 valkosipuli
  • 1 kesäkurpitsa
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä

Kastike

  • 2 rkl sitruuna-avokadoöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kuori ja paloittele porkkanat ja poista ruusukaaleista kantaa. Keitä niitä hetki kiehuvassa vedessä. Valuta.

Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.

Irrota valkosipulinkynnet ja kuori ne.

Paloittele kesäkurpitsa. Puolita halutessasi miniluumutomaatit.

Voitele grillivuoka tai grilliparila öljyllä ja anna kuumentua.

Lisää kasvikset ja kääntele, kunnes ne hieman pehmenevät, mutta ovat vielä kauniin värisiä ja niissä on puruvastusta.

Rouhi joukkoon suolaa ja mustapippuria.

Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta kasvisten joukkoon.

Tarjoa!

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut kasvikset