Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Feta-pinaatti-lihamureke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Sami Garam maustaa perinteisen lihamurekkeen fetajuustolla ja pinaatilla. Välimerellisen tunnelman voi kruunata tarjoamalla murekkeen kanssa oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Ainekset

  • 600 g sika-nauta jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 1 dl korppujauhoja
  • pippuria
  • 100 g fetajuustoa
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • oliiveja
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • perunoita tai pastaa

Valmistusohje

Riko kananmunat kulhoon ja turvota korppujauhoja niiden joukossa muutama minuutti. Leikkaa sipuli pieneksi hakkeeksi ja lisää kulhoon. Kuutioi feta ja lisää myös se. Mausta pippurilla ja sekoita jauheliha huolellisesti mukaan.

Kuullota pinaatinlehdet ja levitä jauhelihamassa leivinpaperille parin sentin paksuiseksi levyksi. Lusikoi pinaatti lihan päälle ja taita mureke pötköksi. Paista 200-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.

Tarjoa mureke perunamuusin tai pastan kanssa. Lisäkkeeksi sopivat hyvin myös oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit.

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke