Lihamureke

Kokeile joulun pyhien jälkeen helppovalmisteista lihamureketta. Täydellinen ateriakokonaisuus syntyy täyttävästä lihamurekkeesta ja pesto-perunamuusista.

Ainekset

  • 800 g jauhelihaa
  • 3 palaa vaaleaa leipää
  • 2 dl kermaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 10–15 lehteä basilikaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 2 tlk tomaattipyreetä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa leipäpaloista reunat ja murenna leivät kerman joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia. Pilko sillä välin sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi. Voit myös raastaa sen. Hienonna valkosipulinkynsi ja suikaloi basilikanlehdet.

Sekoita jauhelihaan hienonnetut sipulit, basilikanlehdet ja juustoraaste. Lisää tomaattipyree, kananmuna ja kerma-leipäseos sekä mausteet. Sekoita käsin tasaiseksi ja sileäksi massaksi.

Paista murekemassasta pieni koepala pannulla makujen tarkistamiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Paista mureke leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Peitä mureke foliolla paistamisen puolivälissä, jottei se pääse kuivumaan liikaa. Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen leikkaamista.

Täydellinen ateriakokonaisuus syntyy täyttävästä lihamurekkeesta ja pesto-perunamuusista. Sen reseptin löydät

Parhaat ruokaohjelmat