Fetamureke
Jos lihapullien pyöritys ja paistokäry kyllästyttävät, tee toki ruoka uunissa. Fetalla jalostettu jauhelihamureke on hyvää ruokaa.
Neljälle
- 500 g sikanautajauhelihaa
- 3/4 dl korppujauhoa
- ½ dl maitoa
- 1 muna
- 3 dl raastettua fetajuustoa
- suolaa ja mustapippuria
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi.
2. Sekoita korppujauho jauhelihaan, samoin kuin muna, fetaraaste, suola ja pippuri.
3. Muotoile murekkeesta pitkulainen limppu ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Ripottele paprikajauhetta päälle ja paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Tarjoile salaatin, perunoiden tai pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti