Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Timjaminmakuiset porkkanalihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porkkanat maustavat ja mehustavat lihapullia mukavasti. Voit käyttää myös kesäkurpitsaa.

5-6 hengelle

  • 600 g sekajauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoa
  • 1 dl vettä
  • 1 muna
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1,5 tl timjamia
  • paprikasilppua

Valmistusohje

1. Turvota korppujauho vedessä 5 minuuttia. Sekoita se ja kaikki muut ainekset jauhelihaan. Pane mureketaikina jääkaappiin 10 minuutiksi.

2. Pyöritä pieniä lihapyöryköitä ja paista hitaasti keskilämmöllä voissa pannulla. Ravista pannua silloin tällöin, jotta pullat pysyvät pyöreinä. Jälkipaista pyöryköitä uunissa. Ripota paprikasilppu lihapullien päälle. Tarjoile lisäkkeenä esim. lämmintä perunasalaattia.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat