Fish and Chips ja rèmouladekastike
Voit kääriä kalat ja perunat voipaperin sisälle ja sitten sanomalehteen. Näin ne pysyvät lämpiminä hetken.
Ainekset
- 800 g nahatonta kuhafileetä
- 2 dl vehnäjauhoa
- 2 dl pilsneriä
- 2 munaa
- ripaus
- cayannepippuria
- suolaa
- syväpaistoöljyä
- 500 g Rosamunda-perunaa
- mallas-etikkaa
Rémouladekastike
- 2 dl majoneesia
- 2 tl dijon-sinappia
- 3 rkl kaprista
- 1 pieni suolakurkku
- 1 ruukku ruohosipulia
- 1 ruukku rakunaa
- 1 sitruuna (tai 1 rkl Limmi sitruunamehua)
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Leikkaa kuha isoiksi paloiksi ja suolaa se kevyesti. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne paksuiksi tangoiksi kylmään veteen.
Valmista frityyri-taikina. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset pilsneriin vehnäjauhojen kera. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä taikinaan. Mausta suolalla ja cayenne-pippurilla. Lämmitä öljy noin 170-asteiseksi. Valuta perunat hyvin ja kuivaa niitä hieman talouspaperin päällä. Friteeraa perunat kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla noin 2-3 minuuttia ja toisella kerralla kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Valuta ja mausta suolalla ja mallasetikalla. Dippaa kalanpalat taikinassa ja tiristä muutama minuutti kunnes ovat kypsiä. Valuta hyvin ja mausta suolalla. Tarjoile heti perunoiden ja rémouladen kera.
Voit kääriä kalat ja perunat voipaperin sisälle ja sitten sanomalehteen. Näin ne pysyvät lämpiminä hetken.
Rémouladekastike:
Halkaise suolakurkku ja poista siitä siemenet. Hienonna pieniksi kuutioksi. Lisää joukkoon hienonnettu kapris sekä ruohosipuli ja rakuuna. Purista mukaan sitruunanmehu. Sekoita joukkoon sinappi ja majoneesi. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen maustua hetken ennen tarjoilua
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti