Fish and Chips ja rèmouladekastike
Voit kääriä kalat ja perunat voipaperin sisälle ja sitten sanomalehteen. Näin ne pysyvät lämpiminä hetken.
Ainekset
- 800 g nahatonta kuhafileetä
- 2 dl vehnäjauhoa
- 2 dl pilsneriä
- 2 munaa
- ripaus
- cayannepippuria
- suolaa
- syväpaistoöljyä
- 500 g Rosamunda-perunaa
- mallas-etikkaa
Rémouladekastike
- 2 dl majoneesia
- 2 tl dijon-sinappia
- 3 rkl kaprista
- 1 pieni suolakurkku
- 1 ruukku ruohosipulia
- 1 ruukku rakunaa
- 1 sitruuna (tai 1 rkl Limmi sitruunamehua)
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Leikkaa kuha isoiksi paloiksi ja suolaa se kevyesti. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne paksuiksi tangoiksi kylmään veteen.
Valmista frityyri-taikina. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset pilsneriin vehnäjauhojen kera. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä taikinaan. Mausta suolalla ja cayenne-pippurilla. Lämmitä öljy noin 170-asteiseksi. Valuta perunat hyvin ja kuivaa niitä hieman talouspaperin päällä. Friteeraa perunat kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla noin 2-3 minuuttia ja toisella kerralla kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Valuta ja mausta suolalla ja mallasetikalla. Dippaa kalanpalat taikinassa ja tiristä muutama minuutti kunnes ovat kypsiä. Valuta hyvin ja mausta suolalla. Tarjoile heti perunoiden ja rémouladen kera.
Voit kääriä kalat ja perunat voipaperin sisälle ja sitten sanomalehteen. Näin ne pysyvät lämpiminä hetken.
Rémouladekastike:
Halkaise suolakurkku ja poista siitä siemenet. Hienonna pieniksi kuutioksi. Lisää joukkoon hienonnettu kapris sekä ruohosipuli ja rakuuna. Purista mukaan sitruunanmehu. Sekoita joukkoon sinappi ja majoneesi. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen maustua hetken ennen tarjoilua
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"