Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteerattu broileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00

USA:n syvässä etelässä jokaisella on oma ohjeensa friteeratun broilerin valmistukseen. Tätä rapeaa versiota tarjotaan niin kodeissa, piknikeillä kuin hienoissakin juhlissa. Klassisia lisukkeita ovat kaltatut tomaatit, rapeaksi paistetut pekoniviipaleet ja pienet maissiomeletit.

6 annosta

  • 2 kg broilerinpaloja
  • 2 ½ dl kahvikermaa
  • 4 3/4 dl grahamjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl pippuria
  • maissiöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele broilerinpalat ja kuivaa talouspaperilla. Asettele palat vuokaan ja kaada päälle kerma. Pane jääkaappiin 20 minuutiksi.

2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri muovipussissa. Pane pussiin muutama broilerinpala kerrallaan ja ravistele pussia, kunnes palat ovat tasaisesti jauhoseoksen peitossa. Kastele palat vuoassa olevaan kermaan ja jauhota uudestaan. Kaksinkertainen paneeraus tekee kuoresta rapean.

3. Kaada kahteen paistinpannuun tai kattilaan 4 cm öljyä. Kuumenna varovasti. Kun öljy on kuumaa, lisää broilerinpalat nahkapuoli alaspäin. Laske lämpöä ja anna palojen ruskistua hitaasti. Käännä palat ja kypsennä vielä puolisen tuntia, kunnes pinta on kova ja rapea. Valuta palat talouspaperin päällä ja asettele lämpimälle tarjoiluvadille.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri