Friteerattu broileri

USA:n syvässä etelässä jokaisella on oma ohjeensa friteeratun broilerin valmistukseen. Tätä rapeaa versiota tarjotaan niin kodeissa, piknikeillä kuin hienoissakin juhlissa. Klassisia lisukkeita ovat kaltatut tomaatit, rapeaksi paistetut pekoniviipaleet ja pienet maissiomeletit.

6 annosta

  • 2 kg broilerinpaloja
  • 2 ½ dl kahvikermaa
  • 4 3/4 dl grahamjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl pippuria
  • maissiöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele broilerinpalat ja kuivaa talouspaperilla. Asettele palat vuokaan ja kaada päälle kerma. Pane jääkaappiin 20 minuutiksi.

2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri muovipussissa. Pane pussiin muutama broilerinpala kerrallaan ja ravistele pussia, kunnes palat ovat tasaisesti jauhoseoksen peitossa. Kastele palat vuoassa olevaan kermaan ja jauhota uudestaan. Kaksinkertainen paneeraus tekee kuoresta rapean.

3. Kaada kahteen paistinpannuun tai kattilaan 4 cm öljyä. Kuumenna varovasti. Kun öljy on kuumaa, lisää broilerinpalat nahkapuoli alaspäin. Laske lämpöä ja anna palojen ruskistua hitaasti. Käännä palat ja kypsennä vielä puolisen tuntia, kunnes pinta on kova ja rapea. Valuta palat talouspaperin päällä ja asettele lämpimälle tarjoiluvadille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.