Friteerattua broileria friteeratulla persiljapedillä
Helpoimmin valmistat tämän ruoan rasvakeittimellä. Voit kuitenkin friteerata myös paistinpannulla tai kattilassa, jossa on vähintään 4 sentin kerros öljyä. Kaksoisleivitys antaa broilerille ihanan rapeuden. Riisi sopii lisäkkeeksi paremmin kuin hyvin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 2 kg broilerinpaloja
- 3 dl kahvikermaa
- 4 ½ dl maissijauhoa
- 2 tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- 2 nippua persiljaa
- öljyä keittämiseen
Valmistusohje
1. Huuhtele broilerinpalat ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla. Laita ne vuokaan ja kaada kerma päälle. Laita vuoka 20 minuutiksi jääkaappiin. Sekoita muovipussissa jauho, suola ja pippuri. Nosta pussiin muutama broilerinpala kerrallaan ja ravista, niin että palat jauhottuvat. Kasta jokainen jauhotettu pala uudelleen kermaan ja jauhota jälleen.
2. Kuumenna friteerausröljy 160-asteiseksi. Friteeraa broilerinpaloja nahkapuoli alaspäin ja anna palojen ruskistua hiljalleen. Käännä ne kerran. Friteeraa niin kauan, että palojen pinta on rapea ja kova. Valuta friteeratut palat talouspaperilla ja nosta ne sitten lämpimälle tarjoiluvadille.
3. Kuumenna öljy uudelleen. Leikkaa lehtikimput irti persiljanvarsista ja friteeraa lehdet nopeasti. Tarjoile friteerattujen broileripalojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka