Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteerattua broileria friteeratulla persiljapedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helpoimmin valmistat tämän ruoan rasvakeittimellä. Voit kuitenkin friteerata myös paistinpannulla tai kattilassa, jossa on vähintään 4 sentin kerros öljyä. Kaksoisleivitys antaa broilerille ihanan rapeuden. Riisi sopii lisäkkeeksi paremmin kuin hyvin.

Kuudelle

  • 2 kg broilerinpaloja
  • 3 dl kahvikermaa
  • 4 ½ dl maissijauhoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • 2 nippua persiljaa
  • öljyä keittämiseen

Valmistusohje

1. Huuhtele broilerinpalat ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla. Laita ne vuokaan ja kaada kerma päälle. Laita vuoka 20 minuutiksi jääkaappiin. Sekoita muovipussissa jauho, suola ja pippuri. Nosta pussiin muutama broilerinpala kerrallaan ja ravista, niin että palat jauhottuvat. Kasta jokainen jauhotettu pala uudelleen kermaan ja jauhota jälleen.

2. Kuumenna friteerausröljy 160-asteiseksi. Friteeraa broilerinpaloja nahkapuoli alaspäin ja anna palojen ruskistua hiljalleen. Käännä ne kerran. Friteeraa niin kauan, että palojen pinta on rapea ja kova. Valuta friteeratut palat talouspaperilla ja nosta ne sitten lämpimälle tarjoiluvadille.

3. Kuumenna öljy uudelleen. Leikkaa lehtikimput irti persiljanvarsista ja friteeraa lehdet nopeasti. Tarjoile friteerattujen broileripalojen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri