Friteerattua broileria friteeratulla persiljapedillä

Helpoimmin valmistat tämän ruoan rasvakeittimellä. Voit kuitenkin friteerata myös paistinpannulla tai kattilassa, jossa on vähintään 4 sentin kerros öljyä. Kaksoisleivitys antaa broilerille ihanan rapeuden. Riisi sopii lisäkkeeksi paremmin kuin hyvin.

Kuudelle

  • 2 kg broilerinpaloja
  • 3 dl kahvikermaa
  • 4 ½ dl maissijauhoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • 2 nippua persiljaa
  • öljyä keittämiseen

Valmistusohje

1. Huuhtele broilerinpalat ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla. Laita ne vuokaan ja kaada kerma päälle. Laita vuoka 20 minuutiksi jääkaappiin. Sekoita muovipussissa jauho, suola ja pippuri. Nosta pussiin muutama broilerinpala kerrallaan ja ravista, niin että palat jauhottuvat. Kasta jokainen jauhotettu pala uudelleen kermaan ja jauhota jälleen.

2. Kuumenna friteerausröljy 160-asteiseksi. Friteeraa broilerinpaloja nahkapuoli alaspäin ja anna palojen ruskistua hiljalleen. Käännä ne kerran. Friteeraa niin kauan, että palojen pinta on rapea ja kova. Valuta friteeratut palat talouspaperilla ja nosta ne sitten lämpimälle tarjoiluvadille.

3. Kuumenna öljy uudelleen. Leikkaa lehtikimput irti persiljanvarsista ja friteeraa lehdet nopeasti. Tarjoile friteerattujen broileripalojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!