Friteerattu mantelikana korianteririisillä
Kana ja manteli sopivat makuina hyvin yhteen. Tässä olemme friteeranneet kanafileitä, jotka tarjoillaan tuoreella korianterilla maustetun riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 kanafileetä
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 munankeltuaista
- 2 dl mantelilastuja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- öljyä friteeraukseen
Korianteririisi
- 4 annosta keitettyä riisiä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 ruukku tuoretta korianteria
Tarjoiluun
- keitettyjä porkkanatankoja
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, suola ja pippuri muovipussissa. Laita kanafileet pari kerrallaan pussiin, ravista pussia niin että palat peittyvät jauhoseokseen. Kasta jauhotetut fileet vatkattuun keltuaiseen ja kääntele mantelilastuissa.
2. Sinun ei ole pakko omistaa friteerauskeitintä friteerataksesi, korkealaitainen pannu käy hyvin. Kaada pannun pohjalle n. 3 cm öljyä ja kuumenna varovaisesti. Kun öljy on kuumaa, laita kanapalat pannuun ja alenna lämpöä, anna palojen ruskistua hitaasti. Käännä kerran. Palojen koosta riippuen, friteeraa yhteensä 5-8 minuuttia. Valuta talouspaperilla.
3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna tuore korianteri ja sekoita riisin kera juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kanat ja riisi keitettyjen porkkanatankojen kera, koristele lehtipersiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka