Friteerattua kanaa maissiohukaisten ja pekonin kera

Tuplapaneerauksen ansiosta kanasta tulee ekstrarapea.

Kahdeksalle

  • 2 kg kanapaloja
  • 2 1/3 dl kahvikermaa
  • 4 ¾ dl grahamjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • maissiöljyä friteeraukseen

Maissiohukaiset

  • 2 tl hiivaa
  • 6 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl maissinjyviä
  • 4 tl maissiöljyä

Tarjoiluun

  • 140 g viipaloitua pekonia
  • 1 tomaatti
  • 1 kesäkurpitsa
  • tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Laita kanapalat vuokaan, kaada kerma päälle ja laita kylmään 20 minuutiksi. Sekoita jauhot, suola ja pippuri muovipussissa. Laita muutama kanapala kerrallaan pussiin ja ravista niin että palat peittyvät jauhoseokseen. Kasta jokainen pala jälleen kermaan ja sitten taas jauhoseokseen.

2. Maissiohukaiset: Liuota hiiva maitotilkkaan. Vatkaa seos ja loput maidosta sekä jauhot, suola ja sokeri. Anna kohota n. 30 minuuttia. Lisää vatkatut munat, hyvin valutetut maissit sekä öljy. Paista sopivan kokoisia ohukaisia.

3. Kuumenna friteerausöljy varovaisesti. Laita kanapalat nahkapuoli alaspäin kun öljy on kuumaa. Alenna lämpöä ja anna palojen ruskistua hitaasti. Käännä kerran. Jatka keittämistä n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kova. Valuta talouspaperilla ja laita ne lämpimälle tarjoiluvadille. Viipaloi tomaatti ja kesäkurpitsa ja grillaa ne. Paista pekoniviipaleet ja tarjoile ne kanan, maissiohukaisten, vihannesten ja tomaattikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!