Friteerattua kanaa maissiohukaisten ja pekonin kera
Tuplapaneerauksen ansiosta kanasta tulee ekstrarapea.
Kahdeksalle
- 2 kg kanapaloja
- 2 1/3 dl kahvikermaa
- 4 ¾ dl grahamjauhoja
- 2 tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
- maissiöljyä friteeraukseen
Maissiohukaiset
- 2 tl hiivaa
- 6 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl grahamjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl maissinjyviä
- 4 tl maissiöljyä
Tarjoiluun
- 140 g viipaloitua pekonia
- 1 tomaatti
- 1 kesäkurpitsa
- tomaattikastiketta
Valmistusohje
1. Laita kanapalat vuokaan, kaada kerma päälle ja laita kylmään 20 minuutiksi. Sekoita jauhot, suola ja pippuri muovipussissa. Laita muutama kanapala kerrallaan pussiin ja ravista niin että palat peittyvät jauhoseokseen. Kasta jokainen pala jälleen kermaan ja sitten taas jauhoseokseen.
2. Maissiohukaiset: Liuota hiiva maitotilkkaan. Vatkaa seos ja loput maidosta sekä jauhot, suola ja sokeri. Anna kohota n. 30 minuuttia. Lisää vatkatut munat, hyvin valutetut maissit sekä öljy. Paista sopivan kokoisia ohukaisia.
3. Kuumenna friteerausöljy varovaisesti. Laita kanapalat nahkapuoli alaspäin kun öljy on kuumaa. Alenna lämpöä ja anna palojen ruskistua hitaasti. Käännä kerran. Jatka keittämistä n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kova. Valuta talouspaperilla ja laita ne lämpimälle tarjoiluvadille. Viipaloi tomaatti ja kesäkurpitsa ja grillaa ne. Paista pekoniviipaleet ja tarjoile ne kanan, maissiohukaisten, vihannesten ja tomaattikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti