Täytetty broileri
Täyttämällä broilerin saat siitä erityisen mehevää ja maukasta. Laita mielellään perunat ja juurekset kypsymään linnun ympärille, niin saat samalla kokoaterian valmiiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 broileri, noin 1,2 kg
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 3 viipaletta valkoista leipää
- ½ dl maitoa
- 1 paketti pekonikuutioita
- 1 sipuli raastettuna
- 1 dl persiljasilppua
- 75 g maksapasteijaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta broileri.
2. Leikkaa leivistä kuoret ja laita viipaleet turpoamaan maitoon. Sekoita leipämössö ja kaikki muut täytteen ainekset. Sekoita täyte tasaiseksi ja täytä lintu. Solmi paistolangalla aukot kiinni, niin että täyte pysyy paikoillaan.
3. Pane broileri uunivuokaan ja höylää sen päälle hieman kylmää voita. Paista se kypsäksi, noin tunti, kunnes lihaneste on läpinäkyvää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"