Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteeratut munat ja basilika-aioli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 5 munaa
  • pankojauhoja*
  • rypsiöljyä friteeraukseen
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 3 valkosipulikynttä
  • suolaa
  • pippuria
  • 3-4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • tuoretta basilikaa
  • roomansalaattia
  • *

Valmistusohje

Tee aioli sekoittamalla keltuaiset, sinappi ja hienonnetut valkosipulikynnet yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää seokseen oliiviöljy nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon etikka ja silputtu basilika.

Lämmitä friteerausöljy kattilassa. Keitä neljä munaa neljän minuutin ajan vedessä. Poista kuoret erittäin varovasti. Riko jäljellä oleva muna syvälle lautaselle ja sekoita kevyesti. Kaada toiselle syvälle lautaselle pankojauhoja. Leivitä kuoritut munat pyörittämällä ne ensin munaan ja sitten pankojauhoon. Friteeraa öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile salaatinlehtien ja aiolin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Munat