Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jälkiruokasinfonia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yllätä vieraasi kolmiosaisella jälkiruokasinfonialla aterian päätteeksi: Kanelitarteletti kirsikkahillokkeen ja jäätelön kera.

Ainekset

  • Neljälle

Kanelitartelettitaikina

  • 120 g voita
  • 2/3 dl tomusokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa

Täyte

  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 kanelitanko
  • 2 rkl maissitärkkelystä (maizenaa)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ maustemitta suolaa
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 dl kidesokeria

Kirsikkahilloke

  • 300 g kivettömiä kirsikoita
  • 1 ½ dl sokeria

Tarjoiluun

  • ½ l jäätelöä

Valmistusohje

1. Kanelitarteletti: Sekoita nopeasti voi, tomusokeri, jauhot ja suola. Päällystä taikinalla neljä annosvuokaa, aseta vuoat kylmään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita maito, kaneli, maizena, jauhot, sokeri ja suola ja kuumenna kiehuvaksi samalla kovaa vatkaten kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä, poimi kanelitanko pois. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita valkuaisvaahto maitoseokseen. Kaada taikina tartelettikuoriin ja paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Jos tarteletit saavat liikaa väriä, peitä ne alumiinifoliolla. Ota uunista ja jäähdytä.

2. Hilloke: Sekoita kirsikat ja sokeri kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes kirsikat tuntuvat pehmeiltä, mutteivät vielä täysin muussaannu. Anna jäähtyä.

3. Laita tarteletit lautasille, lisää päälle hilloketta ja jäätelöä. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka