Jälkiruokasinfonia
Yllätä vieraasi kolmiosaisella jälkiruokasinfonialla aterian päätteeksi: Kanelitarteletti kirsikkahillokkeen ja jäätelön kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Kanelitartelettitaikina
- 120 g voita
- 2/3 dl tomusokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
Täyte
- 2 ½ dl maitoa
- 1 kanelitanko
- 2 rkl maissitärkkelystä (maizenaa)
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ dl kidesokeria
- ½ maustemitta suolaa
- 2 munanvalkuaista
- 1 dl kidesokeria
Kirsikkahilloke
- 300 g kivettömiä kirsikoita
- 1 ½ dl sokeria
Tarjoiluun
- ½ l jäätelöä
Valmistusohje
1. Kanelitarteletti: Sekoita nopeasti voi, tomusokeri, jauhot ja suola. Päällystä taikinalla neljä annosvuokaa, aseta vuoat kylmään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita maito, kaneli, maizena, jauhot, sokeri ja suola ja kuumenna kiehuvaksi samalla kovaa vatkaten kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä, poimi kanelitanko pois. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita valkuaisvaahto maitoseokseen. Kaada taikina tartelettikuoriin ja paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Jos tarteletit saavat liikaa väriä, peitä ne alumiinifoliolla. Ota uunista ja jäähdytä.
2. Hilloke: Sekoita kirsikat ja sokeri kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes kirsikat tuntuvat pehmeiltä, mutteivät vielä täysin muussaannu. Anna jäähtyä.
3. Laita tarteletit lautasille, lisää päälle hilloketta ja jäätelöä. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi