Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Intialainen kukkakaali

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kukkakaalista ja perunoista keittyy nopeahko ja maistuva lisuke loppukesän grillipöytään.

Ainekset

  • 3 keskikokoista perunaa kuorittuna
  • 1 kg kukkakaalia
  • reilu loraus auringonkukkaöljyä
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 iso rkl sinapinsiemeniä
  • 2 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 puntti tuoretta korianteria

Valmistusohje

Lohko perunat ja keitä ne melkein kypsiksi (6–8 minuuttia). Irrota kukkakaalista nuput ja keitä ne melkein kypsiksi (al dente) ja valuta.

Lämmitä laakeassa kattilassa auringonkukkaöljy. Lisää öljyyn kurkuma, juustokumina ja sinapinsiemenet. Hämmentele hyvin. Kun siemenet alkavat ”paukkua”, on lämpö pannussa sopiva.

Lisää jogurtti, kukkakaali ja perunat. Pyörittele kasvikset seoksessa ja keitä hiljaa hauduttaen kypsiksi silloin tällöin hämmennellen, n. 5–10 min. Tarkista mausteet ja suola.

Lisää lopuksi sitruunamehu ja koristeeksi tuore silputtu korianteri.

Vinkki: kaikki kaalit kannattaa keittää ilman kantta – höyryn mukana kaaleista haihtuu entsyymejä ja ainesosia, jotka aiheuttavat joillekin vatsanpuruja.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata