Intialainen kukkakaali

Kukkakaalista ja perunoista keittyy nopeahko ja maistuva lisuke loppukesän grillipöytään.

Ainekset

  • 3 keskikokoista perunaa kuorittuna
  • 1 kg kukkakaalia
  • reilu loraus auringonkukkaöljyä
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 iso rkl sinapinsiemeniä
  • 2 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 puntti tuoretta korianteria

Valmistusohje

Lohko perunat ja keitä ne melkein kypsiksi (6–8 minuuttia). Irrota kukkakaalista nuput ja keitä ne melkein kypsiksi (al dente) ja valuta.

Lämmitä laakeassa kattilassa auringonkukkaöljy. Lisää öljyyn kurkuma, juustokumina ja sinapinsiemenet. Hämmentele hyvin. Kun siemenet alkavat ”paukkua”, on lämpö pannussa sopiva.

Lisää jogurtti, kukkakaali ja perunat. Pyörittele kasvikset seoksessa ja keitä hiljaa hauduttaen kypsiksi silloin tällöin hämmennellen, n. 5–10 min. Tarkista mausteet ja suola.

Lisää lopuksi sitruunamehu ja koristeeksi tuore silputtu korianteri.

Vinkki: kaikki kaalit kannattaa keittää ilman kantta – höyryn mukana kaaleista haihtuu entsyymejä ja ainesosia, jotka aiheuttavat joillekin vatsanpuruja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!