Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteenittomat mokkapalat

Julkaistu 30.03.2015 14:12

Mokkapalat kuuluvat herkkuleivonnaisten ikisuosikkeihin. Niitä rakastavat lapset ja aikuiset. Semper gluteenittomalla jauhoseoksella leivotut Hellapoliisin mokkapalat ovat upean kuohkeita.

uunipellillinen, noin 25 annosta

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 dl Semper FIN MIX hienoa gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl rypsiöljyä TAI 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 ½ dl maitoa

Kuorrutus

  • 5-6 dl tomusokeria
  • 2 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 4-5 rkl vahvaa kahvijuomaa

Pinnalle

  • nonparelleja tai strösseleitä

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan yhdessä rypsiöljyn tai sulatetun voin tai margariinin ja maidon kanssa.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Mittaa kulhoon tomusokeri, sulatettu voi tai margariini, sokeroimaton kaakaojauhe ja vahva kahvijuoma. Sekoita tasaiseksi tahnaksi vispilällä ja levitä lämpimän torttulevyn päälle nuolijaa apuna käyttäen.

Ripottele pinnalle halutessasi nonparelleja tai strösseleitä.

Tuoreimmat aiheesta

Mokkapalat