Lammaspata

Lammaspadat vaihtelevat loputtomiin. Valitse omat mielivihanneksesi. Tässä on mukana porkkanaa, purjoa, juuriselleriä ja vihreitä papuja.

Kuudelle

  • 1,5 kg lampaan patapaloja
  • 1 lohko juuriselleriä silputtuna
  • 8 mustapippuria
  • 8 maustepippuria
  • 1 laakerinlehteä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3 porkkanaa paloina
  • 1 purjo paloina
  • 200 g vihreitä pakastepapuja
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista lihat pannulla, siirrä pataan.

2. Ruskista selleriä, porkkanoita ja purjoa kevyesti ennen kuin panet ne pataan. Lisää muut ainekset, paitsi vihreät pavut ja kaada niin paljon vettä, että se ylettyy lihojen puoliväliin.

3. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on kypsää. Pane vihreät pavut mukaan kiehumaan viimeisiksi 10 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.