Lammaspata
Lammaspadat vaihtelevat loputtomiin. Valitse omat mielivihanneksesi. Tässä on mukana porkkanaa, purjoa, juuriselleriä ja vihreitä papuja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 1,5 kg lampaan patapaloja
- 1 lohko juuriselleriä silputtuna
- 8 mustapippuria
- 8 maustepippuria
- 1 laakerinlehteä
- 1 lihaliemikuutio
- 3 porkkanaa paloina
- 1 purjo paloina
- 200 g vihreitä pakastepapuja
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Mausta ja ruskista lihat pannulla, siirrä pataan.
2. Ruskista selleriä, porkkanoita ja purjoa kevyesti ennen kuin panet ne pataan. Lisää muut ainekset, paitsi vihreät pavut ja kaada niin paljon vettä, että se ylettyy lihojen puoliväliin.
3. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on kypsää. Pane vihreät pavut mukaan kiehumaan viimeisiksi 10 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku