Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly
Julkaistu
Chantilly on ranskalainen ruokalaji, joka on käytännössä erityisen pehmeää ja kermaista perunamuusia. Sen salaisuus piilee kermavaahdossa
Ainekset
- 6 rkl voita
- n. 1kg muusiperunoita
- 2 rkl suolaa
- n. 50 grammaa parmesaania raastettuna
- 1,2 dl täysmaitoa
- 2,5 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Ranskalainen perunamuusi valmistuu näin:
- Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja anna seistä huoneenlämmössä. Ota hieman lisää voita ja voitele uunivuoka. Laita ritilä uunin keskitasolle ja uuni lämpeämään 200 asteeseen. Valmista sillä välin perunat.
- Kuori ja kuutioi perunat ja keitä kypsiksi suolavedessä. Valuta ja anna hieman jäähtyä. Raasta sillä välin parmesaanijuusto valmiiksi.
- Hienonna perunat isoon kulhoon esimerkiksi perunasurvimella. Lisää voi ja täysmaito. Sekoita hyvin, kunnes voi on sulanut.
- Vatkaa kerma. Sekoita 1/3 muusin joukkoon. Kääntele sitten varovasti loppu kermavaahdosta muusiin. Siirrä muusi varovasti uunivuokaan. Ripottele päälle raastettua parmesaania tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista muusia uunissa 20-25 minuuttia. Anna levätä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"