Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

shutterstock_258777161
Shutterstock
Julkaistu 06.03.2020 09:18

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Chantilly on ranskalainen ruokalaji, joka on käytännössä erityisen pehmeää ja kermaista perunamuusia. Sen salaisuus piilee kermavaahdossa

Ainekset

  • 6 rkl voita
  • n. 1kg muusiperunoita
  • 2 rkl suolaa
  • n. 50 grammaa parmesaania raastettuna
  • 1,2 dl täysmaitoa
  • 2,5 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Ranskalainen perunamuusi valmistuu näin:

  1. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja anna seistä huoneenlämmössä. Ota hieman lisää voita ja voitele uunivuoka. Laita ritilä uunin keskitasolle ja uuni lämpeämään 200 asteeseen. Valmista sillä välin perunat.
  2. Kuori ja kuutioi perunat ja keitä kypsiksi suolavedessä. Valuta ja anna hieman jäähtyä. Raasta sillä välin parmesaanijuusto valmiiksi.
  3. Hienonna perunat isoon kulhoon esimerkiksi perunasurvimella. Lisää voi ja täysmaito. Sekoita hyvin, kunnes voi on sulanut.
  4. Vatkaa kerma. Sekoita 1/3 muusin joukkoon. Kääntele sitten varovasti loppu kermavaahdosta muusiin. Siirrä muusi varovasti uunivuokaan. Ripottele päälle raastettua parmesaania tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Paista muusia uunissa 20-25 minuuttia. Anna levätä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi