Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistetut silakat ja perunamuusi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kotiruoan klassikko. Aina yhtä hyvää ja arvostettua! Tee mielellään iso erä kerralla ja tee ylijääneistä silakoista etikkasilakoita.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 30 silakkapihviä
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • ½ dl ranskalaista sinappia
  • ½ dl suomalaista sinappia
  • suolaa, pippuria
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja

Perunamuusi

  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 4 dl maitoa
  • 100 g voita
  • suolaa, pippuria, muskottia

Valmistusohje

1. Pese silakat kylmässä vedessä, leikkaa pois evät.

2. Vatkaa sinappi, munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita hyvin valuneet silakat maitoseokseen ja marinoi vähintään 1 tunti.

4. Keitä samalla perunat kevyesti suolatussa vedessä.

5. Muussaa perunat perunasurvimella, lisää voi, maito, muskottia, suolaa ja pippuria. Sekoita tai vatkaa kevyesti.

6. Laita silakkapihvit pareittain vastakkain, persiljanvarsi niiden väliin, ja kääntele pihvit ruisjauho-korppujauhoseoksessa. Paista voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.

7. Tarjoile silakat perunamuusin ja halutessasi paistoliemen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi