Paistetut silakat ja perunamuusi
Tämä on kotiruoan klassikko. Aina yhtä hyvää ja arvostettua! Tee mielellään iso erä kerralla ja tee ylijääneistä silakoista etikkasilakoita.
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 30 silakkapihviä
- 3 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- ½ dl ranskalaista sinappia
- ½ dl suomalaista sinappia
- suolaa, pippuria
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
Perunamuusi
- 800 g jauhoisia perunoita
- 4 dl maitoa
- 100 g voita
- suolaa, pippuria, muskottia
Valmistusohje
1. Pese silakat kylmässä vedessä, leikkaa pois evät.
2. Vatkaa sinappi, munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita hyvin valuneet silakat maitoseokseen ja marinoi vähintään 1 tunti.
4. Keitä samalla perunat kevyesti suolatussa vedessä.
5. Muussaa perunat perunasurvimella, lisää voi, maito, muskottia, suolaa ja pippuria. Sekoita tai vatkaa kevyesti.
6. Laita silakkapihvit pareittain vastakkain, persiljanvarsi niiden väliin, ja kääntele pihvit ruisjauho-korppujauhoseoksessa. Paista voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
7. Tarjoile silakat perunamuusin ja halutessasi paistoliemen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa