Graavilohicocktail

Cocktailit olivat suosittuja alkuruokia sekä ravintoloissa että yksityispäivällisillä 1960-luvulla. Ruoat tarjoiltiin aina kylminä cocktailkulhoista, joissa on oma paikkansa ruoalle ja alempi osa jäälle. Ellei kirpputorilta tai mummon vintiltä löydy cocktailkulhoja, voit käyttää erikokoisia kulhoja, jotka sopivat toistensa sisään.

Neljälle

  • 8 viipaletta graavilohta
  • 1 kovaksikeitetty kananmuna
  • 8 valkoista parsaa
  • sitruunaviipaleita
  • salaatinlehtiä
  • tilliä
  • 3 rkl sinappia
  • 1 rkl kidesokeria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1 dl neutraalia öljyä

Tarvitset myös

  • 4 cocktailkulhoa

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri, viinietikka ja tilli kulhossa. Lisää öljy tippa kerrallaan ja sitten ohuena norona. Sekoita koko ajan. Kastikkeesta pitää tulla paksu ja kermainen.

2. Suikaloi graavilohi. Asettele salaatinlehdet lasikulhoihin ja lohisuikaleet niiden päälle. Koristele munanlohkoin, parsannupuin ja sitruunaviipalein. Lusikoi päälle kastiketta ja koristele tillinoksalla.

3. Laita kulhot isompiin kulhoihin, joissa on jäämurskaa. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!