Graavilohicocktail
Cocktailit olivat suosittuja alkuruokia sekä ravintoloissa että yksityispäivällisillä 1960-luvulla. Ruoat tarjoiltiin aina kylminä cocktailkulhoista, joissa on oma paikkansa ruoalle ja alempi osa jäälle. Ellei kirpputorilta tai mummon vintiltä löydy cocktailkulhoja, voit käyttää erikokoisia kulhoja, jotka sopivat toistensa sisään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 8 viipaletta graavilohta
- 1 kovaksikeitetty kananmuna
- 8 valkoista parsaa
- sitruunaviipaleita
- salaatinlehtiä
- tilliä
- 3 rkl sinappia
- 1 rkl kidesokeria
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 1 dl neutraalia öljyä
Tarvitset myös
- 4 cocktailkulhoa
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri, viinietikka ja tilli kulhossa. Lisää öljy tippa kerrallaan ja sitten ohuena norona. Sekoita koko ajan. Kastikkeesta pitää tulla paksu ja kermainen.
2. Suikaloi graavilohi. Asettele salaatinlehdet lasikulhoihin ja lohisuikaleet niiden päälle. Koristele munanlohkoin, parsannupuin ja sitruunaviipalein. Lusikoi päälle kastiketta ja koristele tillinoksalla.
3. Laita kulhot isompiin kulhoihin, joissa on jäämurskaa. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"