Taskurapucocktail

Cocktailit ravintola-alkuruokana juontavat juurensa 1950-luvulle. Nykyään alkupalacocktaileihin voi käyttää monia, jännittäviä salaattilaatuja, esimerkiksi taskurapujen seuraksi.

Neljälle

  • 1 purkki taskurapuja
  • 8 parsatankoa
  • salaatinlehtiä
  • 1 tomaatti
  • 4 tillinoksaa

Rhode Island -kastike

  • 4 dl majoneesia
  • 1 tl tomaattiketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi ½ rkl konjakkia tai madeiraa

Valmistusohje

1. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunalla, suolalla, valkopippurilla ja halutessasi konjakilla tai madeiralla.

2. Hienonna taskuravunliha. Sekoita lihat Rhode Island -kastikkeeseen. Suikaloi salaatinlehdet, säästä neljä salaatinlehteä koristeluun. Huuhdo ja suikaloi tomaatti. Täytä cocktaillasin pohja salaattisuikaleilla. Asettele päälle taskurapuseos ja tomaatit kauniisti. Koristele parsalla, salaatinlehdillä ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.