Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Taskurapucocktail

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Cocktailit ravintola-alkuruokana juontavat juurensa 1950-luvulle. Nykyään alkupalacocktaileihin voi käyttää monia, jännittäviä salaattilaatuja, esimerkiksi taskurapujen seuraksi.

Neljälle

  • 1 purkki taskurapuja
  • 8 parsatankoa
  • salaatinlehtiä
  • 1 tomaatti
  • 4 tillinoksaa

Rhode Island -kastike

  • 4 dl majoneesia
  • 1 tl tomaattiketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi ½ rkl konjakkia tai madeiraa

Valmistusohje

1. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunalla, suolalla, valkopippurilla ja halutessasi konjakilla tai madeiralla.

2. Hienonna taskuravunliha. Sekoita lihat Rhode Island -kastikkeeseen. Suikaloi salaatinlehdet, säästä neljä salaatinlehteä koristeluun. Huuhdo ja suikaloi tomaatti. Täytä cocktaillasin pohja salaattisuikaleilla. Asettele päälle taskurapuseos ja tomaatit kauniisti. Koristele parsalla, salaatinlehdillä ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat