Taskurapucocktail
Cocktailit ravintola-alkuruokana juontavat juurensa 1950-luvulle. Nykyään alkupalacocktaileihin voi käyttää monia, jännittäviä salaattilaatuja, esimerkiksi taskurapujen seuraksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 purkki taskurapuja
- 8 parsatankoa
- salaatinlehtiä
- 1 tomaatti
- 4 tillinoksaa
Rhode Island -kastike
- 4 dl majoneesia
- 1 tl tomaattiketsuppia
- 1 rkl chilikastiketta
- muutama tippa puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi ½ rkl konjakkia tai madeiraa
Valmistusohje
1. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunalla, suolalla, valkopippurilla ja halutessasi konjakilla tai madeiralla.
2. Hienonna taskuravunliha. Sekoita lihat Rhode Island -kastikkeeseen. Suikaloi salaatinlehdet, säästä neljä salaatinlehteä koristeluun. Huuhdo ja suikaloi tomaatti. Täytä cocktaillasin pohja salaattisuikaleilla. Asettele päälle taskurapuseos ja tomaatit kauniisti. Koristele parsalla, salaatinlehdillä ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka