Graavilohileivät
Aloita syksyinen juhla-ateria voileivillä, jotka tuodaan tarjolle juuri vieraiden istuessa pöytään. Tarjoa kastike erikseen.
4 annosta
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- voita
- 4 salaatinlehteä
- 8 viipaletta lohta
- 8 viipaletta sitruunaa
- tilliä
- hovimestarinkastiketta
Valmistusohje
1. Paahda tai paista leipäviipaleet. Leikkaa pois reunat. Voitele leivät voilla ja aseta päälle salaatinlehti.
2. Pyöräytä lohiviipaleet ruusuiksi ja asettele jokaiselle leivälle kaksi lohiruusua. Koristele kahdella sitruunaviipaleella ja tillillä. Tarjoa lisänä hovimestarinkastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa