Graavilohileivät
Julkaistu
Aloita syksyinen juhla-ateria voileivillä, jotka tuodaan tarjolle juuri vieraiden istuessa pöytään. Tarjoa kastike erikseen.
4 annosta
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- voita
- 4 salaatinlehteä
- 8 viipaletta lohta
- 8 viipaletta sitruunaa
- tilliä
- hovimestarinkastiketta
Valmistusohje
1. Paahda tai paista leipäviipaleet. Leikkaa pois reunat. Voitele leivät voilla ja aseta päälle salaatinlehti.
2. Pyöräytä lohiviipaleet ruusuiksi ja asettele jokaiselle leivälle kaksi lohiruusua. Koristele kahdella sitruunaviipaleella ja tillillä. Tarjoa lisänä hovimestarinkastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät