Graavisilakat yrttikastikkella
Silakan graavaus tapahtuu kahdessa vaiheessa. Ensin kalat laitetaan etikkaliemeen muutamaksi tunniksi, sitten vasta maustetaan. Tässä silakat maustetaan kevyellä ja kauniilla yrttikastikkeella.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Kymmenelle
- 500 g silakkafileitä
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 3 dl vettä
- 200 g tuoretta pinaattia
- 1 ruukku basilikaa
- 1 ruukku persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl mietoa maustamatonta jogurttia
- jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Päivä 1: Perkaa silakat, huuhdo fileet ja valuta. Sekoita etikka, sokeri, suola ja vesi ensimmäiseksi liemeksi. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Lisää silakat ja anna niiden liota liemessä vähintään 4 tuntia. Sekoittele välillä.
2. Päivä 2: Huuhdo pinaatti huolella. Valuta ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Sekoita pinaatti, basilika, persilja ja kuoritut valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi tehosekoittimessa. Lisää varovaisesti jogurtti ja mausta pippurilla.
3. Lado silakoita ja kastiketta kerroksittain tarjoilukulhoon. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti