Grana-padano -jäätelöä

Grana-padano -jäätelö muistuttaa jäätelöä, mutta on silti oma ruokalajinsa. Herkun voi tarjota ennen ateriaa tai sen jälkeen.

4 hengelle

  • 5 dl kuohukermaa
  • 200g grana-padano -juustoa raasteena
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Tämä omalaatuinen resepti saa taatusti haluamaan sitä toisen ja kolmannenkin kerran.

- Sekoita kerma ja grana-padano -juusto suuressa, ruostumattomasta teräksestä valmistetussa kulhossa. Aseta kulho vesihauteeseen kiehuvaa vettä täynnä olevaan kattilaan.

- Sekoita vispilällä kunnes grana-padano -juusto sulaa ja koostumuksesta tulee tasaisen nestemäistä. Nosta kattila liedeltä.

- Siivilöi sekoitus hienojakoisen siivilän läpi syvään leivontakulhoon.

- Anna jäähtyä puolisen tuntia ennen kuin asetat kulhon jääkaappiin 8–10 tunniksi. Kun sekoitus on jähmettynyt, muotoile siitä jäätelökauhan avulla pienen jäätelöpallon muotoisia palloja.

- Tarjoile laseissa tai pienissä kulhoissa ja pirskota päälle balsamiviinietikkaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.