Grand dessert

Joissakin hienoissa ravintoloissa voit tilata ”grand dessertin”, jossa on maistiaiset ruokalistan kaikista jälkiruoista. Valmista itse oma jälkiruokalajitelma.

Neljälle

  • 2 appelsiinia
  • 4 palloa suklaa- tai mokkajäätelöä
  • 4 mantelilastukeksiä

Koristeluun

  • tuoreita marjoja
  • pieniä suklaapikkuleipiä
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiinien päistä pois n. 2 cm viipaleet. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä niin että poistat koko valkoisen osan. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi leikkaamalla kalvojen välistä.

2. Asettele appelsiinifileitä, marjoja, pikkuleipiä ja jäätelöä kauniisti neljälle lautaselle.

3. Puuteroi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.