Joissakin hienoissa ravintoloissa voit tilata ”grand dessertin”, jossa on maistiaiset ruokalistan kaikista jälkiruoista. Valmista itse oma jälkiruokalajitelma.

Neljälle

  • 2 appelsiinia
  • 4 palloa suklaa- tai mokkajäätelöä
  • 4 mantelilastukeksiä

Koristeluun

  • tuoreita marjoja
  • pieniä suklaapikkuleipiä
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiinien päistä pois n. 2 cm viipaleet. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä niin että poistat koko valkoisen osan. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi leikkaamalla kalvojen välistä.

2. Asettele appelsiinifileitä, marjoja, pikkuleipiä ja jäätelöä kauniisti neljälle lautaselle.

3. Puuteroi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka