Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoidut taskuravut anjoviksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Taskuravuista tulee ruokaisampia kun ne tarjoillaan herkullisella muhennoksella täytettyinä. Ripottele hieman juustoraastetta ja gratinoi. Henkilöä kohden tarvitaan yksi taskurapu, koska ruokalaji tarjoillaan sen kuoresta. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 4 keitettyä taskurapua
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • rapujen keitinlientä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 cl konjakkia
  • ½ rkl anjovislientä
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl juustoraastetta
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Avaa taskuravut varoen niin että kuorista tulee hienot kulhot ruoalle. Huuhtele kuoret. Irrota lihat taskuravuista, säästä ravuista irtoava liemi.

2. Muhennos: Kuumenna voi kattilassa ja lisää jauhot. Ota kattila liedeltä ja lisää kerma sekä rapuliemi samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle, keitä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon munankeltuaiset, mausta konjakilla, anjovisliemellä, suolalla ja pippurilla.

3. Täytä kuoret ravunlihalla ja muhennoksella. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa ylävastuksella.

Tuoreimmat aiheesta

Taskuravut