Gratinoidut taskuravut anjoviksella
Taskuravuista tulee ruokaisampia kun ne tarjoillaan herkullisella muhennoksella täytettyinä. Ripottele hieman juustoraastetta ja gratinoi. Henkilöä kohden tarvitaan yksi taskurapu, koska ruokalaji tarjoillaan sen kuoresta. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 4 keitettyä taskurapua
- 2 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- rapujen keitinlientä
- 2 munankeltuaista
- 2 cl konjakkia
- ½ rkl anjovislientä
- suolaa
- pippuria
- 2 rkl juustoraastetta
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Avaa taskuravut varoen niin että kuorista tulee hienot kulhot ruoalle. Huuhtele kuoret. Irrota lihat taskuravuista, säästä ravuista irtoava liemi.
2. Muhennos: Kuumenna voi kattilassa ja lisää jauhot. Ota kattila liedeltä ja lisää kerma sekä rapuliemi samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle, keitä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon munankeltuaiset, mausta konjakilla, anjovisliemellä, suolalla ja pippurilla.
3. Täytä kuoret ravunlihalla ja muhennoksella. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa ylävastuksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku