Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoitua taskurapua

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Inkivääri ja chili antavat eksoottista potkua uunissa kuorrutetulle taskuravulle. Jos tarjoat ravut alkupalana, yritä löytää pieniä yksilöitä, jos taas pääruokana, valitse isoja. Muut ainesmäärät voit pitää ennallaan.

Neljälle

  • 4 keitettyä taskurapua
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • ½ - 1 chili
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ rkl tuoretta inkivääriraastetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 4 rkl maissijauhoa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita taskuravut selkäpanssari alaspäin työlaudalle. Työnnä veitsenkärki kuoren ympäri kulkevaan raitaan, niin että saat aikaan halkeaman. Väännä vatsapanssari auki. Koverra kuoresta ravunliha ja mahdollinen mäti ja huuhtele selkäpanssarit hyvin. Taita sakset ja kaiva liha irti.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista siemenet paprikasta ja chilistä ja hienonna ne pieneksi. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuli-, valkosipuli-, paprika- ja chilihakkelusta 5 minuuttia. Lisää inkivääriraaste, tomaattipyree, ravunliha ja mäti ja kuumenna. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Täytä taskuravun kuoret muhennoksella ja ripottele pinnalle hieman maissijauhoa. Gratinoi uunissa 4-5 minuuttia. Ripottele pinnalle silputtua korianteria ja tuo heti tarjolle.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini