Gratinoitu omenakassler homejuustokastikkeessa
Tämä herkku valmistuu helposti ja nopeasti, kun käytät valmista juustokastiketta ja soseutat perunat kasslerin kypsyessä uunissa. Keittoaika puolittuu, kun paloittelet perunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g kassleria
- 2 omenaa
- 100 g sinihomejuustoa
- 3 dl juustokastiketta
Perunamuhennos
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 3½ dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele perunat ja keitä pehmeiksi.
2. Viipaloi kassler. Poista omenista siemenkodat ja viipaloi omenat. Lado kassler- ja omenaviipaleita voideltuun, uuninkestävään vuokaan kerroksittain. Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle sinihomejuusto. Gratinoi uunissa 15 minuuttia.
3. Kaada perunoista vesi ja jätä kattila hetkeksi ilman kantta. Kiehauta maito. Muhenna perunat perunasurvimella, lisää maito ja vatkaa nopeasti kuohkeaksi muhennokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka