Täytetty, gratinoitu kassler

Kassler on suosittua ja kevyttä ruokaa. Jos sen täyttää, siitä tulee heti hieman juhlavampaa. Tässä reseptissä on myös tärkeää, miten asettele kasslerin vuokaan, jotta annoksista tulee kauniita. Tarjoile perunamuusin kera.

Neljälle

  • 400 g luutonta kassleria
  • 1 ½ rkl sinappia
  • 60 g raejuustoa
  • ½ tl rakuunaa
  • 4 viipaletta ananasta (160 g)
  • 1 iso tomaatti
  • 20 g voimakkaanmakuista juustoraastetta
  • 4-5 keitettyä perunaa, 400 g
  • suikaloitua paprikaa
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Laita perunat kiehumaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Viipaloi kassler 16 ohueksi siivuksi ja laita ne uuninkestävään vuokaan, kolme ja kolme ympyräksi.

2. Laita kasslerviipaleiden yhdelle reunalle viipaloitua tomaattia, toiselle ananasrengas. Mausta raejuusto sinapilla ja rakuunalla ja laita nokare joka annoksen keskelle. Laita loput neljä kasslerviipaletta päälle ”hatuksi”. Ripottele päälle juustoraastetta.

3. Gratinoi uunin keskitasolla 10-12 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja kaikki ainekset täysin kuumentuneet. Muussaa vastakeitetyt perunat suoraan lautasille, koristele paprikasuikaleilla ja hienonnetulla persiljalla ja tarjoile kassler suoraan vuoasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.