Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoitu turska parsakaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppo ja maukas kalagratiini, joka tarjoillaan riisin tai puristetun perunan kanssa.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • ½ kalaliemikuutio
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1,5 dl kermaa
  • sitruunamehua
  • 1 munankeltuainen
  • 250 g pakasteparsakaalia
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta fileet uunivuokaan, suolaa kevyesti ja peitä voidellulla leivinpaperilla. Keitä uunissa lähes kypsäksi noin 15 minuuttia. Kaada vuokaan muodostunut neste kulhoon ja lisää vettä, niin että nestettä on 1,5 dl. Murenna liemikuutio sekaan.

2. Kuullota voi ja jauho kasarissa, lisää liemi ja kerma. Keitä kastiketta 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita joukkoon keltuainen ja levitä kastike kalan ylle.

3. Ryöppää parsakaalit nopeasti, valuta ja asettele kalan ympärille. Gratinoi uunissa 250-275 asteessa, kunnes pinta saa väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini