Gratinoitua parsaa
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- puntti tuoretta parsaa
- muutama nokare voita
- Ortalli balsamietikkaa karahvissa
- 2 dl kuohukermaa
- korppujauhoja
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
Huuhtele parsat hyvin ja leikkaa niiden kannat pois. Kiehauta vettä ja keitä parsoja kattilassa muutaman minuutin ajan.
Kaada vesi pois kun parsat ovat vielä rapeita ja asettele ne voideltuun uunivuokaan. Kaada kerma parsojen päälle ja mausta korppujauhoilla, voinokareilla, suolalla ja pippurilla.
Paista uunissa 200-asteessa 15 minuuttia. Pirskottele lopuksi balsamiviinietikkaa parsojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku