Marinoitua munakoisoa
Kun on munakoison aika, niitä kannattaa grillata! Jos marinoit munakoisot, niistä tulee ekstramaukkaita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 munakoisoa
- 2 tl rapsiöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Marinadi
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl karkeasti hienonnettua lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Viipaloi munakoisot sentinpaksuisiksi siivuiksi. Ripottele niille suolaa ja anna vetäytyä 20 minuuttia.
2. Huuhtele pois neste, joka munakoisoista on tihkunut ja kuivaa viipaleet tarkoin. Penslaa öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa kaukana hiilloksesta hiiligrillillä tai keskilämmöllä grillipannussa 5 minuuttia molemmin puolin. Kääntele useampaan kertaan, jos haluat viipaleisiin ruutukuvioinnin.
3. Sekoita öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Penslaa jokainen viipale marinadilla ja laita kulhoon. Kaada loput marinadista päälle. Koristele sitruunankuorella ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku