Marinoitua munakoisoa

Kun on munakoison aika, niitä kannattaa grillata! Jos marinoit munakoisot, niistä tulee ekstramaukkaita.

Neljälle

  • 2 munakoisoa
  • 2 tl rapsiöljyä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Marinadi

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl karkeasti hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoisot sentinpaksuisiksi siivuiksi. Ripottele niille suolaa ja anna vetäytyä 20 minuuttia.

2. Huuhtele pois neste, joka munakoisoista on tihkunut ja kuivaa viipaleet tarkoin. Penslaa öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa kaukana hiilloksesta hiiligrillillä tai keskilämmöllä grillipannussa 5 minuuttia molemmin puolin. Kääntele useampaan kertaan, jos haluat viipaleisiin ruutukuvioinnin.

3. Sekoita öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Penslaa jokainen viipale marinadilla ja laita kulhoon. Kaada loput marinadista päälle. Koristele sitruunankuorella ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!