Gratinoitua sieni-kinkkupaahtoleipää
Tässä mukava alkuruoka, jonka voi tehdä etukäteen lähes valmiiksi ja gratinoida vasta viime hetkellä. Kaupasta löytyy valmista hollandaisekastiketta. Sellainenkin käy mainiosti jos et ehdi valmistaa sitä itse.
4 annosta
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- voita
- ½ sipuli
- 160 g kantarelleja
- 160 g kinkkua
- öljyä paistamiseen
- timjamia
- suolaa ja pippuria
Hollandaisekastike
- 3 munankeltuaista
- 150 g voisulaa
- 3 rkl valkoviiniä
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hollandaisekastike: Sulata voi. Vatkaa keltuaiset, valkoviini ja sitruunamehu vaahdoksi. Vatkaa joukkoon voisula vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele leipä, leikkaa kuori pois ja paista leipäviipaleet. Hienonna sipuli, paloittele kantarellit ja suikaloi kinkku. Ruskista kantarelleja heti, lisää sipuli ja mausta sitten timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon kinkku.
3. Annostele seos leiville ja kaada päälle hollandaisekastiketta. Gratinoi 10 minuutin ajan. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka