Itse tehdyt grillimakkarat

Makkara kuuluu suomalaiseen kesään yhtä varmasti kuin vesisadekin. Kokeile vaihtelun vuoksi valmistaa makkarat itse. Tällä reseptillä pääset alkuun.

Ainekset

  • 400 g broilerjauhelihaa
  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 300 g porsaan rasvaista kylkeä
  • 1 sipuli
  • 10-15 varsisellerin lehteä
  • nippu persiljaa
  • pala tuoretta chiliä
  • 2 tl suolaa
  • possun tai lampaan suolta

Valmistusohje

Jauha porsaan kylki ja pyöräytä myllyn läpi myös sipuli, varsisellerinlehdet, persilja ja chili. Sekoita lihat ja mausta suolalla.

Vaivaa huolella mahdollisimman sileäksi massaksi.

Paista koepihvi makujen tarkistamista varten.

Purista makkaramassaa lampaan-, possun- tai naudansuoleen ja grillaa makkarat suoraan miedolla lämmöllä kypsiksi. Voit myös höyryttää makkarat ja grillata myöhemmin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!