Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Itse tehdyt grillimakkarat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makkara kuuluu suomalaiseen kesään yhtä varmasti kuin vesisadekin. Kokeile vaihtelun vuoksi valmistaa makkarat itse. Tällä reseptillä pääset alkuun.

Ainekset

  • 400 g broilerjauhelihaa
  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 300 g porsaan rasvaista kylkeä
  • 1 sipuli
  • 10-15 varsisellerin lehteä
  • nippu persiljaa
  • pala tuoretta chiliä
  • 2 tl suolaa
  • possun tai lampaan suolta

Valmistusohje

Jauha porsaan kylki ja pyöräytä myllyn läpi myös sipuli, varsisellerinlehdet, persilja ja chili. Sekoita lihat ja mausta suolalla.

Vaivaa huolella mahdollisimman sileäksi massaksi.

Paista koepihvi makujen tarkistamista varten.

Purista makkaramassaa lampaan-, possun- tai naudansuoleen ja grillaa makkarat suoraan miedolla lämmöllä kypsiksi. Voit myös höyryttää makkarat ja grillata myöhemmin.

Tuoreimmat aiheesta

Grillimakkara