Itse tehdyt grillimakkarat
Makkara kuuluu suomalaiseen kesään yhtä varmasti kuin vesisadekin. Kokeile vaihtelun vuoksi valmistaa makkarat itse. Tällä reseptillä pääset alkuun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 400 g broilerjauhelihaa
- 300 g naudanjauhelihaa
- 300 g porsaan rasvaista kylkeä
- 1 sipuli
- 10-15 varsisellerin lehteä
- nippu persiljaa
- pala tuoretta chiliä
- 2 tl suolaa
- possun tai lampaan suolta
Valmistusohje
Jauha porsaan kylki ja pyöräytä myllyn läpi myös sipuli, varsisellerinlehdet, persilja ja chili. Sekoita lihat ja mausta suolalla.
Vaivaa huolella mahdollisimman sileäksi massaksi.
Paista koepihvi makujen tarkistamista varten.
Purista makkaramassaa lampaan-, possun- tai naudansuoleen ja grillaa makkarat suoraan miedolla lämmöllä kypsiksi. Voit myös höyryttää makkarat ja grillata myöhemmin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan