Itse tehdyt grillimakkarat

Makkara kuuluu suomalaiseen kesään yhtä varmasti kuin vesisadekin. Kokeile vaihtelun vuoksi valmistaa makkarat itse. Tällä reseptillä pääset alkuun.

Ainekset

  • 400 g broilerjauhelihaa
  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 300 g porsaan rasvaista kylkeä
  • 1 sipuli
  • 10-15 varsisellerin lehteä
  • nippu persiljaa
  • pala tuoretta chiliä
  • 2 tl suolaa
  • possun tai lampaan suolta

Valmistusohje

Jauha porsaan kylki ja pyöräytä myllyn läpi myös sipuli, varsisellerinlehdet, persilja ja chili. Sekoita lihat ja mausta suolalla.

Vaivaa huolella mahdollisimman sileäksi massaksi.

Paista koepihvi makujen tarkistamista varten.

Purista makkaramassaa lampaan-, possun- tai naudansuoleen ja grillaa makkarat suoraan miedolla lämmöllä kypsiksi. Voit myös höyryttää makkarat ja grillata myöhemmin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.