Savustettu grillilenkki ja pepperoniperunat
Grillimakkara saa savustettuna uutta luonnetta. Annokseen tuovat pirteyttä pepperoniperunat ja maukas sinappikastike.
Ainekset
- 1 lenkkimakkara
- 30 g sinihomejuustoa
- 700 g uusia perunoita
- 0,5 dl öljyä
- 0,5 dl pepperoneja (säilyke)
- suolaa
- 2 dl ruokajogurttia
- 3 rkl sinappia
- 1 tl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori lenkkimakkara ja leikkaa koloja sen kylkeen pienellä veitsellä. Täytä kolot homejuustolla ja nosta lenkki savustimeen tai käytä grilliä savustuskaukalon kanssa. Savusta vartin verran.
2. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja pyöräytä ne öljyssä. Paista parilatasolla tai laakealla pannulla niin, että viipaleet ovat melkein kypsiä. Mausta lopuksi suolalla ja pepperoneilla.
3. Mausta ruokajogurtti sinapilla, sokerilla ja sitruunamehulla ja sekoita aineet keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku