Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savustettu grillilenkki ja pepperoniperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Grillimakkara saa savustettuna uutta luonnetta. Annokseen tuovat pirteyttä pepperoniperunat ja maukas sinappikastike.

Ainekset

  • 1 lenkkimakkara
  • 30 g sinihomejuustoa
  • 700 g uusia perunoita
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,5 dl pepperoneja (säilyke)
  • suolaa
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 3 rkl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori lenkkimakkara ja leikkaa koloja sen kylkeen pienellä veitsellä. Täytä kolot homejuustolla ja nosta lenkki savustimeen tai käytä grilliä savustuskaukalon kanssa. Savusta vartin verran.

2. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja pyöräytä ne öljyssä. Paista parilatasolla tai laakealla pannulla niin, että viipaleet ovat melkein kypsiä. Mausta lopuksi suolalla ja pepperoneilla.

3. Mausta ruokajogurtti sinapilla, sokerilla ja sitruunamehulla ja sekoita aineet keskenään.

Tuoreimmat aiheesta

Grillimakkara