Sienitäytteiset tomaatit
Nyt grillissä tirisevät maistuvat tomaatit. Tarjoa näitä joko alkupalana tai kevyenä pääruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 rasia siitakesieniä
- 1 sipuli
- 1 prk tomaattimaustettua ranskankermaa
- rosmariinia
- 8 isoa tomaattia
Juustoinen salaattilisäke
- 1 ruukku vihreää salaattia
- 2 porkkanaa
- 100 g salaattijuustoa
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
Tomaatti-oliivikastike
- 0,5 dl aurinkokuivatun tomaatin öljyä
- 1 dl vihreitä- ja calamata- oliiveja
- nippu basilikaa
- 2 rkl punaviinietikkaa
Valmistusohje
Pilko sienet ja sipuli ja sekoita ranskankerman kanssa. Mausta rosmariinilla.
Leikkaa tomaateista hattu pois ja koverra sisältö kulhoon.
Täytä tomaatit sienitäytteellä ja peitä tomaatin hattuosalla.
Grillaa tomaatit kypsiksi.
Revi salaatti kulhoon ja kuori porkkanat tarpeen mukaan. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja sekoita salaattiin.
Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit paloiksi ja sekoita ne juustojen kanssa salaattiin.
ilppua oliivit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita ne öljyn ja etikan kanssa.
Ohenna kastiketta koverrettujen tomaattien kostealla sisäosalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä