Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattu makkarasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lenkkimakkara on perisuomalainen kesäherkku. Se valmistuu helposti ja näppärästi foliokääreessä, joko uunissa tai grillissä. Miehekäs makkarasalaatti syntyy, kun lenkkimakkaran kaveriksi kääröön kasataan paprikaa, punasipulia ja kesäkurpitsaa.

Ainekset

  • 1 lenkkimakkara
  • 6 viipaletta cheddarjuustoa
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 10 lehteä basilikaa
  • 100 g (5 viipaletta) parmankinkkua
  • ripaus suolaa
  • tuoretta chiliä maun mukaan

Valmistusohje

Poista makkarasta kuori ja tee viiltoja sen pintaan. Aseta makkara leivinpaperin päälle ja leivinpaperi vielä alumiinifolion päälle. Täytä viillot juustoviipaleilla, paprika suikaleilla ja sipuli viipaleilla.

Kiedo parmankinkkuviipaleet lenkkimakkaran ympärille. Mausta kasvikset suolalla ja chilillä ja kasaa lenkkimakkaran keskelle. Sulje käärö tiiviisti alumiinifolioon.

Pane paketti grilliin tai uuniin noin 40 minuutiksi, kunnes se on sisältä kuuma.

Leikkaa paloiksi ja nauti.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarasalaatti