Grillattu makkarasalaatti
Lenkkimakkara on perisuomalainen kesäherkku. Se valmistuu helposti ja näppärästi foliokääreessä, joko uunissa tai grillissä. Miehekäs makkarasalaatti syntyy, kun lenkkimakkaran kaveriksi kääröön kasataan paprikaa, punasipulia ja kesäkurpitsaa.
Ainekset
- 1 lenkkimakkara
- 6 viipaletta cheddarjuustoa
- 1 paprika
- 1 punasipuli
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 10 lehteä basilikaa
- 100 g (5 viipaletta) parmankinkkua
- ripaus suolaa
- tuoretta chiliä maun mukaan
Valmistusohje
Poista makkarasta kuori ja tee viiltoja sen pintaan. Aseta makkara leivinpaperin päälle ja leivinpaperi vielä alumiinifolion päälle. Täytä viillot juustoviipaleilla, paprika suikaleilla ja sipuli viipaleilla.
Kiedo parmankinkkuviipaleet lenkkimakkaran ympärille. Mausta kasvikset suolalla ja chilillä ja kasaa lenkkimakkaran keskelle. Sulje käärö tiiviisti alumiinifolioon.
Pane paketti grilliin tai uuniin noin 40 minuutiksi, kunnes se on sisältä kuuma.
Leikkaa paloiksi ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku