Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihapyörykät ilmakuivatussa kinkussa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ilmakuivattu kinkku sopii mainiosti lihapullien kaveriksi. Tällä reseptillä saat omaan lihapullareseptiisi uutta väriä.

Ainekset

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • 30 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 4 rkl pestokastiketta
  • basilikaa
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina

Valmistusohje

Leikkaa sipuli ja aurinkokuivattu tomaatti silpuksi ja sekoita jauhelihan kanssa.

Lisää kananmuna. Mausta pestokastikkeella ja vaivaa tiiviiksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta lihapullia.

Levitä ilmakuivattuja kinkkuviipaleita leikkuulaudalle ja niiden päälle basilikanlehtiä. Aseta pyörykkä jokaisen kinkkuviipaleen päälle ja rullaa kiinni.

Paista vartti 200-asteisessa uunissa.

Tarjoa pyöryköiden kanssa tomaattispaghettia.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat