Lihapyörykät ilmakuivatussa kinkussa
Ilmakuivattu kinkku sopii mainiosti lihapullien kaveriksi. Tällä reseptillä saat omaan lihapullareseptiisi uutta väriä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- 30 g aurinkokuivattua tomaattia
- 4 rkl pestokastiketta
- basilikaa
- 150 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina
Valmistusohje
Leikkaa sipuli ja aurinkokuivattu tomaatti silpuksi ja sekoita jauhelihan kanssa.
Lisää kananmuna. Mausta pestokastikkeella ja vaivaa tiiviiksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta lihapullia.
Levitä ilmakuivattuja kinkkuviipaleita leikkuulaudalle ja niiden päälle basilikanlehtiä. Aseta pyörykkä jokaisen kinkkuviipaleen päälle ja rullaa kiinni.
Paista vartti 200-asteisessa uunissa.
Tarjoa pyöryköiden kanssa tomaattispaghettia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka