Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattu paprikalisäke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppo ja etukäteen valmistettava lisäkeruoka, joka on kaunis ja maistuu ihanalta. Grillatut paprikat käyvät hyvin yhdeksi lajiksi seisovaan pöytään tai liha- ja kala-annoksen kaunistukseksi.

4 hengelle

  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • (viinietikkaa tai sitruunamehua)

Valmistusohje

1. Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Laita paprikanpuolikkaat kuoripuoli ylöspäin uuniin grillivastuksen alle ja grillaa, kunnes kuoret alkavat kuplia ja niihin tulee tummia läikkiä.

2. Ota paprikat uunista ja laita ne muovipussiin joksikin aikaa jäähtymään. Tämän jälkkeen paprikoista on helppo vetää kuoret irti. Voit myös laittaa paprikat suoraan uunista otettuina jääveteen hetkeksi, jolloin kuoret saa myös helposti irti.

3. Jätä paprikat puolikkaiksi tai pieni niitä hieman ja laita kulhoon tai rasiaan. Kaada päälle öljyä, ripottelee suolaa ja pyöräyttele mustapippuria myllystä pinnalle. Halutessasi voit ripauttaa päälle hieman viinietikkaa tai sitruunamehua. Sulje kannen alle ja pidä jääkaapissa vähintäänkin yön yli ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke