Isoäidin säilötyt kurkut

Nämä kurkut säilyvät kuukausia jääkaapissa ilman säilöntäaineita. Ne sopivat hyvin sekä kuumien että kylmien ruokalajien kera. Maistuvat kurkut sointuvat loistavasti maksapasteijan kanssa ja sopivat hienosti joulupöytään.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 kg lavakurkkuja
  • 1 ½ rkl suolaa

Liemi

  • 5 dl vettä
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 2 rkl sokeria

Mausteet ja koristeet

  • 2 maustemittaa keltaisia sinapinsiemeniä
  • 4 tillikruunua
  • ½ punainen paprika

Valmistusohje

1. Päivä 1: Huuhdo ja kuori kurkut. Halkaise ne pituussuuntaan ja raaputa siemenet pois. Viipaloi 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Ripottele päälle suola ja sekoita hyvin. Laita kurkut lautasen ja painon alle ja yön yli jääkaappiin.

2. Päivä 2: Kaada pois neste, joka kurkuista on tihkunut. Puhdista ja suikaloi paprika. Lado kerroksittain kurkkuja, sinapinsiemeniä, tilliä ja paprikaa purkkiin. Sekoita vesi, etikka ja sokeri liemeksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada se kuumana kurkkujen päälle. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin.

3. 3 viikon kuluttua: Nyt kurkut ovat valmiita tarjoiltavaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.