Sitruksenmakuiset lampaankyljykset
Lampaankyljykset voi paistaa yksitellen nopeasti kuumalla pannulla, mutta lihasta tulee paljon mehevämpää, jos kyljysrivi paistetaan kokonaisena uunissa. Kyljysrivistä on poistettava kaikki muut luut, paitsi pitkät kylkiluut, siihen saat varmasti apua lihakauppiaaltasi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kokonainen lampaankyljysrivi, 12 kyljystä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 appelsiini
- 1 sitruuna
- 2 rkl rouhittua mustapippuria
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pese appelsiini ja sitruuna ja suikaloi niiden kuoret. Purista mehu hedelmistä. Hiero liha suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle sitruksenkuorisuikaleet sekä rouhittu mustapippuri. Ruskista voissa paistinpannussa, niin että pinta saa kauniin värin.
2. Tiputtele sitrusmehut lihan päälle ja pane se jälkipaistumaan uuniin 20 minuutiksi. Ota uunista ja kääri alumiinifolioon vetäytymään 15 minuutiksi. Tuolloin se säilyttää mehevyytensä ja tasaa lämmön.
3. Leikkaa kyljykset erilleen ja jaa kolme kyljystä joka annokseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka