Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruksenmakuiset lampaankyljykset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaankyljykset voi paistaa yksitellen nopeasti kuumalla pannulla, mutta lihasta tulee paljon mehevämpää, jos kyljysrivi paistetaan kokonaisena uunissa. Kyljysrivistä on poistettava kaikki muut luut, paitsi pitkät kylkiluut, siihen saat varmasti apua lihakauppiaaltasi.

Neljälle

  • 1 kokonainen lampaankyljysrivi, 12 kyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 appelsiini
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pese appelsiini ja sitruuna ja suikaloi niiden kuoret. Purista mehu hedelmistä. Hiero liha suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle sitruksenkuorisuikaleet sekä rouhittu mustapippuri. Ruskista voissa paistinpannussa, niin että pinta saa kauniin värin.

2. Tiputtele sitrusmehut lihan päälle ja pane se jälkipaistumaan uuniin 20 minuutiksi. Ota uunista ja kääri alumiinifolioon vetäytymään 15 minuutiksi. Tuolloin se säilyttää mehevyytensä ja tasaa lämmön.

3. Leikkaa kyljykset erilleen ja jaa kolme kyljystä joka annokseen.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaankyljykset