Grillatut lammasviipaleet ja tomaattikastike
Jos haluat hieman enemmän terää kastikkeeseen, käytä chilillä maustettua tomaattimurskaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 6 viipaletta lampaanpaistia
Marinadi
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 1 tl kiinalaista soijaa
- 1 sitruunanmehu
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 laakerinlehteä
- 1 maustemitta timjamia
- 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
Tomaattikastike
- 1 sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 15 vihreää oliivia
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 1 dl chilikastiketta
Valmistusohje
1. Tee muutama pieni viilto lihan rasvareunaan. Laita lihaviipaleet kulhoon. Sekoita öljy, soija ja puristettu sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, murenna laakerinlehti ja lisää muut mausteet. Kaada marinadi lihojen päälle ja pane maustumaan jääkaappiin mutamaksi tunniksi. Kääntele pari kertaa.
2. Kastike: Silppua sipuli ja kuullota silppua oliiviöljyssä kasarissa. Silppua oliivit ja lisää sipun sekaan. Sekoita joukkoon kastikkeen muut ainekset ja keitä hiljalleen, kunnes kastike on paksuuntunut.
3. Valuta ja kuivata lihaviipaleet. Suolaa ne kevyesti ja grillaa ne kypsiksi joko hiiligrillissä tai grillipannussa. Liha saa mielellään olla hieman rosaa sisältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"