Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua juustoa ja salaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen grillattu juusto on ruokaisa kevään välipala. Pidä huoli, ettei juusto ole liian pehmeää. Grillattavaksi sopii mainiosti esimerkiksi kreikkalainen halloumi.

Ainekset

  • kovaa grillin kestävää juustoa (esim. Halloumi)
  • erilaisia tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia, persiljaa, rakuunaa jne.)
  • oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Leikkaa juusto viipaleiksi ja grillaa. Sekoita yrtit ja öljy tehosekoittimessa ja mausta sitruunalla, suolalla, pippurilla. Sakeuden voit määritellä itse, yrttiöljystä tulee sitä sakeampaa mitä enemmän laitat yrttejä. Asettele lautaselle salaattia ja grillattu leipä, jonka päälle juustoviipaleet ja yrttiöljyä makusi mukaan.

Tuoreimmat aiheesta

Juustosalaatti