Grillattua juustoa ja salaattia
Herkullinen grillattu juusto on ruokaisa kevään välipala. Pidä huoli, ettei juusto ole liian pehmeää. Grillattavaksi sopii mainiosti esimerkiksi kreikkalainen halloumi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- kovaa grillin kestävää juustoa (esim. Halloumi)
- erilaisia tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia, persiljaa, rakuunaa jne.)
- oliiviöljyä
- suolaa, pippuria
- sitruunamehua
Valmistusohje
Leikkaa juusto viipaleiksi ja grillaa. Sekoita yrtit ja öljy tehosekoittimessa ja mausta sitruunalla, suolalla, pippurilla. Sakeuden voit määritellä itse, yrttiöljystä tulee sitä sakeampaa mitä enemmän laitat yrttejä. Asettele lautaselle salaattia ja grillattu leipä, jonka päälle juustoviipaleet ja yrttiöljyä makusi mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku