Lohta ja merikrottia vartaassa
Sekä lohi että merikrotti ovat kiinteälihaisia kaloja ja sopivat hyvin pujotettaviksi vartaaseen ja grillattaviksi. Ohessa maistuu mainiosti kreikkalainen tzatziki.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 300 g lohifileetä
- 300 g merikrottifileetä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 4 rkl sitruunamehua
Tzatziki
- ½ tuore kurkku
- 2 dl ruokajogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi ja merikrotti suurehkoiksi kuutioiksi. Sekoita keskenään suola, öljy ja puristettu sitruunanmehu marinadiksi. Laita kalakuutiot marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistat tzatzikin.
2. Raasta kurkku karkeaksi. Suolaa kevyesti ja anna seistä 10 minuuttia, niin että suolaa vetää kurkuista nesteen. Purista neste kurkuista ja laita suikaleet kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti ja sitruunamehu, purista valkosipulinkynnet ja mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.
3. Pujottele kalakuutiot vartaisiin. Grillaa vartaita kuumassa pannussa tai hiiligrillissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kylmän tzatzikin ja kuumien, vastakeitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku