Uunissa paistettua kanaa timjamibulgurin ja vihannesten kera

Tämä on helppoa ja hyvää arkiruokaa. Sekä kana että bulgur ovat suosittuja sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Tarjoile mielellään tsatsikin tai guacamolen kera.

Neljälle

  • 4 kanankoipea
  • 2 dl bulguria
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 tl timjamia
  • purjoa ja porkkanaa koristeluun
  • suolaa, pippuria
  • öljyä ja voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kanankoivet uuninkestävään vuokaan. Penslaa oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 35 minuuttia.

2. Kuumenna kasvisliemi ja bulgur. kiehuvaksi Ota kattila liedeltä. Peitä kattila kannella ja anna kypsyä 20 minuuttia. Lisää timjami ja voinokare ennen tarjoilua.

3. Suikaloi vihannekset ja paista voissa pari minuuttia. Tarjoile kanan ja bulgurin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.