Grillatut bruschettat
Tänä kesänä nautitaan tomaateilla ja yrteillä täytettyjä grillileipiä, jotka sopivat erinomaisesti niin alkupalaksi kuin pieneksi suolapalaksi illanistujaisiin.
Tarvitset (4 annosta)
- 3-4 tomaattia
- 1 pieni punasipuli
- kourallinen tuoretta basilikaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- tilkka oliiviöljyä
- tilkka balsamicoa
- 1 pieni maalaisleipä tai –patonki
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Kuutioi tomaatit ja punasipuli ja hienonna basilika. Sekoita ne kulhossa ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla, tilkalla oliiviöljyä sekä balsamicolla.
Viipaloi leipä tai patonki. Sipaise pinnat oliiviöljyllä. Grillaa leipäviipaleet rapeiksi. Puolita valkosipulinkynnet ja pyyhi puolikkailla leipien pinnat.
Lusikoi tomaattiseos kuumien ja rapeiden leipäviipaleiden pinnalle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa